Kadang-kadang Sesuatu Kelihatan Cantik Dari Jauh Tetapi Hakikatnya Memerlukan Perjuangan

hidup memerlukan perjuangan

Kadang-kadang Sesuatu Kelihatan Cantik Dari Jauh Tetapi Hakikatnya Memerlukan Perjuangan

Pernahkah anda menginginkan sesuatu dalam hidup anda, di mana apabila anda membayangkan ia merasa sangat mudah untuk dicapai, tetapi apabila anda masuk ke dalam dunia nyata, semua mimpi itu dibubarkan kerana laluan itu sukar.

hidup memerlukan perjuangan

Pernahkah? jika ya, maka anda perlu tahu bahawa kadang-kadang sesuatu memang kelihatan cantik dari jauh, tetapi sebenarnya dia perlu berjuang, bersabar, dan menekan hati agar tetap ikhlas.

Sekali Ia Dengan Keinginan, Rancangan, Harapan, Sangat Indah Dalam Fikiran, Tetapi Kesedarannya Sukar Susah

Ya, begitu juga dengan keinginan yang telah mengembara di dalam fikiran anda, rancangan yang anda telah tetapkan sangat tepat, dan berharap kelihatannya begitu indah apabila dicapai, begitu indahnya menghiasi minda, tetapi kadang-kadang kesedaran adalah sukar untuk luar biasa.

Jika Anda berada dalam Posisi Ini, Berjuanglah! Jangan Berhenti Melangkah Hanya Kerana Ia Tidak Mudah

Dan adakah anda kecewa dengan nasib? Tidak, anda tidak perlu berasa kecewa kemudian pahit. Jika anda benar-benar berada dalam kedudukan ini, benar-benar mahu merealisasikan jangkaan anda, maka lawanlah! jangan berhenti melangkah hanya kerana ia tidak mudah.

Anda Tidak Dapat Menyerah Hanya Kerana Reality Mencabar Anda, Percaya Allah Ada Dengan Anda

Ingat, anda tidak boleh berputus asa kerana realiti mencabar anda, jangan berputus asa kerana nasib tidak semudah yang anda fikirkan, percaya bahawa Tuhan ada bersama anda, supaya anda dapat meneruskan langkah anda dengan keberanian.

Jangan Takut, Segala Itu Yang Tidak Dilihat Mudah Mudah Akan Lancar Jika Anda Bergantung padaNya

Jangan takut, segala sesuatu yang kelihatannya tidak mudah akan menjadi lebih ringan jika anda bergantung pada Allah, sebab itulah sebabnya apabila anda tahu bahawa apa yang anda telah rencanakan tidak semudah yang anda harapkan, tetap semangat untuk bersorak.

Teruslah Ghairah dalam Perjuangan Anda, Apa pun Cara Anda Harus Tahu Bahawa Sesuatu Keperluan Khas Sesungguhnya Perjuangan

Teruskan semangat anda dalam perjuangan anda, apa sahaja cara anda perlu tahu bahawa sesuatu yang istimewa kadang-kadang memerlukan perjuangan yang dipanggil.

Kemudian jangan tinggalkan perjuangan anda hanya kerana anda menyedari bahawa jalan yang dikemukakan Tuhan bukan jalan yang mudah, kerana sebenarnya jalan yang sukar adalah cabaran bagaimana anda berhak menerima hadiah terbaik dari Tuhan.

Dah baca kan? Apa pendapat anda, best ke tidak? Tolong jangan lupa LIKE, SHARE dan KOMEN ya? Terima kasih! Bosku Media

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*